Загрузка...

Як купити дом

Інфраструктура



Особливо важлива для тих, хто планує переїхати за місто на ПМЖ. Бажано мати поблизу як мінімум магазини і аптеки, ще краще - перукарні, кафе, спортивний зал. Для сім'ї з дітьми важливо, щоб поруч були школа або дитячий садок. Навіть якщо у вас є автомобіль і пересуватися ви плануєте на ньому, зверніть увагу на доступність громадського транспорту: як часто ходять автобуси або електрички, скільки часу займає дорога, коли останній рейс і де знаходиться зупинка. Оцініть стан доріг навколо. https://rs-bud.com/budynky-z-keramichnykh-blokiv/ У місто їздити все одно доведеться, особливо якщо хтось із членів сім'ї буде там працювати.

Як купити дом

Екологія



Поширений аргумент на користь переїзду за місто - чисте повітря. На ділі не в кожному населеному пункті екологічна обстановка так вже хороша. Деякі з них розташовані недалеко від заводів і великих підприємств, що забруднюють навколишнє середовище, сміттєвих полігонів. Вивчіть план місцевості, щоб не виявити таке неприємне сусідство вже після переїзду.

Комунікації



У багатьох селах і, особливо, в селищах або селищах міського типу є центральне водопостачання, опалення, каналізація, в будинку проведено електрику, газ і навіть інтернет. Якщо ви купуєте будинок, його господар або забудовник селища розповість про ці зручності. А ось про те, наскільки все це добре працює, краще поцікавитися у потенційних сусідів. Можливі перебої з водою, електрикою або вивезенням сміття. Якщо система водопостачання пов'язана зі свердловиною, перевірте якість води. І не просто спробуйте на смак - здайте на експертизу. У місті всі питання обслуговування житла вирішує керуюча компанія або ТСЖ, а в приватному будинку цим займається власник (або органи місцевого самоврядування, в залежності від того, на якому типі ділянки стоїть будинок). Уточніть, хто і за що відповідає в вашому випадку і які нюанси вас можуть чекати. У жителів сусідніх будинків легко дізнатися багато цікавого: які люди тут живуть, чи часто відбуваються пограбування, як працює місцева адміністрація тощо.

Будова



Оцінити будинок з точки зору якості роботи будівельників і матеріалів, проектування, обробки, внутрішніх комунікацій самостійно складно. Краще покликати експерта. Досвідчені будівельники дадуть об'єктивну характеристику дому, подивляться, на якому грунті він стоїть: якщо це торфовище, високий ризик пожежі, якщо грунтові води близько до поверхні, стійкість будинку буде під загрозою. Фахівці стверджують, що головне в будинку - фундамент і комунікації, саме їх і потрібно оцінювати в першу чергу. Вони перевірять, з чого зроблені стіни, який використаний утеплювач і т. Д.

Прибудинкова територія



Ділянка поруч з будинком можна використовувати по-різному: комусь потрібен город, іншим - зелена галявина, третім - асфальтована парковка для машини. Найкраще оглядати навколишню місцевість влітку, коли всі її особливості на увазі. Не полінуйтеся зробити виміри: чи точно вони відповідають кадастровим записів, щоб потім не влаштовувати з сусідами битву за спірні території.

СМОТРИТЕ ТАКЖЕ:


Загрузка...