Загрузка...

Як вибрати змішувач для кухні i кам'яну мийку

Як вибрати змішувач для кухні i кам'яну мийку
Кран Franke - це основний елемент сантехніки на кухні, а якщо він правильно підібраний, то це ще й гармонійний елемент інтер'єру.

Цей виріб використовується в 4 рази частіше, ніж змішувачі у ванній і на раковині, тому при виборі моделі необхідно приділити увагу не тільки зовнішнім виглядом, але і іншим важливим складовим. Ну, а на що звертати увагу, ми детально розберемо в цій статті.

Головною відмінною рисою змішувача для кухні від моделей іншого призначення є високий вилив. Ця особливість обумовлена ​​тим, що невелика висота крана заважає мити посуд і набирати воду в глибокі ємності (наприклад, в каструлі).

Також, більшість виробників випускає кухонні змішувачі з поворотним виливом, що полегшує процес миття посуду. Більш докладно про типи кранів ми розповімо нижче.

Колір покриття змішувачів для кухні


Колір покриття - це не тільки естетичний фактор, що дозволяє вписати виріб в інтер'єр кухонного гарнітура або кухонного миття, але і один з основних чинників якості змішувача, який позначається на довговічності виробу, його стійкості до механічних пошкоджень, а також на те, як довго змішувач буде зберігати товарний вигляд.

Хромовані


Це безбарвне покриття захищає виріб від механічних пошкоджень і зраджує йому глянсовий вид. Сучасні виробники практично всі використовують цей матеріал через його надійності до утворення іржі.

Особливу увагу варто звернути на догляд за виробами з хромованим покриттям. Покриття руйнується від чистячих засобів, в яких міститься більше 5% лимонної кислоти.

Одним з плюсів змішувачів c хромованим покриттям можна назвати їх низьку вартість.

Бронзові (латунні)


Даний колір може бути тільки у змішувачів з латуні. Особливість кольору в тому, що він вийдуть не через нанесення на корпус виробу додаткових матеріалів (нікелю, кераміки, граніту), а через додаткової обробки. Тому, на змішувачах не залишаються подряпини.

Зважаючи на особливості матеріалу на ньому майже не накопичується наліт і накип, а додаткова обробка поверхні зводить можливість грязеобразованія до мінімуму.

Сталевого кольору


Є два варіанти отримати даний колір. Перший - шляхом нанесення нікельованого покриття на корпус латунного змішувача і подальшої шліфовки до характерного матового кольору і другий - виготовлення корпусу змішувача з нержавіючої сталі. Сталеві кухонні змішувачі дорожче латунних аналогів і не поступаються їм в якості. Зважаючи на особливості металу, на ньому не видно подряпини і сліди відбитків пальців від рук.

Граніт або композит


Покриття з натурального граніту, мармуру або композитних матеріалів наносяться додатково тільки на змішувачі з латуні і нержавіючої сталі. Унікальність покриття полягає в його стійкості до подряпин, забруднень, кислотам і підвищених температур. Так само, воно безпечне при контакті з харчовими продуктами.

Типи ізлівов кухонних змішувачів


Велика різновид видів ізлівов змішувачів для кухонного миття дозволяє підібрати вироби для будь-яких потреб. Сьогодні на ринку сантехніки можна знайти моделі з наступними видами ізлівов:

Фіксований


Моделі з не поворотним краном складно назвати зручними. Їх, як правило, встановлюють на догоду дизайну, а не функціональності.

Кухонні мийки з штучного каменю


Каменные мойки Franke стрімко набирають популярність завдяки своїй неперевершеній естетичності, багатому вибору форм і кольорів, відмінним експлуатаційним характеристикам і респектабельному вигляду. Вони гармонійно доповнюють кухонні інтер'єри, реалізовані в різних стилях від класичного, кантрі і ретро до модерну, мінімалізму і хай-тека. Тому багато покупців віддають перевагу кухню-лабораторію з штучного каменю, прощаючи їм високу вартість і солідну вагу.

Такі вироби виготовляються з композитних матеріалів, до складу яких входить приблизно 80% крихти натурального каменю (найчастіше граніту або мармуру) і 20% сполучною полімерної смоли (акрилу). Забарвлюється складу спеціальними пігментами. Одержуваний матеріал стійкий до термічних і механічних впливів, не вбирає забруднення і ефективно поглинає шум падаючої води. Він довго служить, перешкоджає розмноженню бактерій і дозволяє легко зашліфувати подряпини або відколи.

Але перед тим, як вибрати кухонну мийку зі штучного каменю, потрібно визначитися з:
бажаний виробниками;
відповідними розмірами необхідного вироби;
типом його установки;
кількістю, формою і розмірами чаш;
необхідністю в крилі і його розташуванням;
оптимальними колірними рішеннями.

СМОТРИТЕ ТАКЖЕ:


Загрузка...